Керемиди

Промоции

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ
ВСЕКИ КВ.М КЕРЕМИДИ ТЕХНОСИМ
НОСИ ПО 5 СТ. ЗА ТОПЪЛ ОБЯД
Начало   Статии   ПРОФИЛ, ЦВЯТ, ТЕГЛО, често подценявани или грешна преценка при избора на керемиди.

ПРОФИЛ, ЦВЯТ, ТЕГЛО, често подценявани или грешна преценка при избора на керемиди.

17.05.2019

ПРОФИЛ, ЦВЯТ, ТЕГЛО, често подценявани или грешна преценка при избора на керемиди:

1. ПРОФИЛ: Изберете профил на керемидите, който допълва цялостния дизайн. Керемидите могат да са плоски или вълнообразни, с различни вариации в релефа. Основно съображение при избора на профил е архитектурният стил на къщата, както и наклонът на покрива. Добре изразената вълна в профила на керемидата е не само естетически елемент, а допринася и за равномерното разпределение на натоварвани
ята върху площта на керемидата. 

2. ЦВЯТ: След като изберете профила на керемидата, следва да изберете и цвета. Бетоновите керемиди се произвеждат в различни цветове, а профила на керемидата може да ви помогне при избора. Плоските керемиди имат стилен и модерен външен вид , когато са в тъмен цвят, като кафяв, тъмно сив или антрацит. Керемидите с профил вълна придаващи класически стил на сградата имат по-ясно изразен профил, когато са в светли цветове, като керемидено-червен, червен или кафяв.

3. ТЕГЛО: При проектирането на покрива или подмяна на стари керемиди с нови, трябва да се съобрази теглото, което те ще оказват върху покривната конструкция. Много често се сравнява теглото на една бетонова керемида с теглото на една керамична и се приема, че бетоновите са по-тежки. За това се проверява теглото за квадратен метър и поради по-големият размер на бетоновите керемиди те са по-малко на брой в квадратен метър, така те са почти колкото керамичните, а в някои случаи и по-леки. 
http://www.technocim.com